Обращение Игоря Бомбушкара к Т.А. Донец (2014).

Голові підкомітету з питань законодавчого забезпечення
протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу, туберкульозу, іншим соціально
небезпечним захворюванням та з питань контролю за
забезпеченням лікарськими засобами і медичними
виробами, що закуповуються за державні кошти
Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я
Народному депутату України VII скликання
Донець Тетяні Анатоліївні

Шановна Тетяно Анатоліївно!

Засвідчуємо Вам глибоку повагу!
Згідно Листа № 04-26/16-6(44577) від 14 березня 2014 року нам стало відомо, що за  Вашим поданням  розглядається  законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії поширенню хвороб, зумовлених ВІЛ» (реєстраційний № 3737 від 06.12.2013 року).

Як добровільне об’єднання громадян, наша організація має свої пропозиції щодо вдосконалення нормативної бази, яка стосується  протидії поширенню хвороб, зумовлених ВІЛ, зокрема і в зареєстрованому Вами законопроекті №3737 від 06.12.2013 року.

З огляду на це,  ми хотіли б  взяти участь в засіданні Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я, яке буде присвячено обговоренню законопроекту № 3737 від 06.12.2013 року через свого  представника  — Голову організації Бомбушкара І.С..

Зі свого боку, ми не бачимо альтернативних форм взаємодії, окрім як безпосередня участь нашого представника в роботі комітету, оскільки така форма взаємодії нашої організації з органами державної влади України,  як листування  — довела свою цілковиту неефективність.

Статтею  48  Закону України «Про комітети Верховної ради України» передбачено, що  комітети мають право запрошувати на своє засідання керівників  об’єднань громадян, а також їх посадових і службових осіб, отримувати від них необхідні для розгляду питань порядку денного роз’яснення. Для розгляду на засіданнях комітетів питань, віднесених до предметів їх відання, можуть бути запрошені автори та ініціатори внесених законопроектів, науковці, консультанти і експерти, фахівці-практики та інші особи.

З огляду на це, шановна Тетяно Анатоліївно, ми звертаємось до Вас з проханням посприяти нам взяти участь в роботі Комітету в частині, яка буде стосуватися обговорення  зареєстрованого  Вами законопроекту №3737 від 06.12.2013 року, з метою репрезентації свого бачення проблеми поширення ВІЛ/СНІД в України та пропозиції щодо шляхів подолання зазначеного явища в суспільстві.

Зі свого боку готові надати вичерпну інформацію, яка буде Вами запитана. З повагою, Голова